.. vill veta hur man börjar med programmering

Hjälp jag.. vill veta hur man börjar med programmering

Jag själv hade ingen speciell inspirationkälla till programmering innan 20-årsåldern. Självklart förstod jag att det är någon som gör alla hemsidor, appar, datorprogram och så vidare. Men vem den där någon var funderade jag inte så mycket på. Iallafall hade jag ingen aning om att det kunde vara jag själv. Att det faktiskt inte krävs så många timmar för att exempelvis komma igång med att göra sin första hemsida. Att man kan ha som jobb att skapa nya Snapchat-filter eller koda hur vattnet i Hitta Nemo ska röra sig. 

Här fyller på jag på med en massa tips jag stöter på!

För oslipade diamanter:

( De här tipsen kan såklart vara till nytta för dig som inte är ny inom programmering också )

  • Apparna från SoloLearn (gratis). Finns t ex för webbutveckling ( HTML5, CSS3, JavaScript, JQuery ) Python, Java, C++, C och C#.
  • Verktyget Scratch där du kan programmera genom ”drag and drop”. Det vill säga att istället för att skriva koden själv i något programmeringsspråk, t ex ”if( x == 5){ print(”hello”) }” så ser det ut som i bilden nedan.
  • Spela Froggy Flexbox eller Grid Garden för att lära dig använda flex och grids inom CSS. Det finns mycket mer att lära inom CSS men detta kan vara ett roligt sätt att komma in i det!
  • Intro-utbildningarna från ”Khan Academy: computer-programming” (gratis)
  • Spela Code Combat och använd dig av programmering för att ta dig igenom alla nivåer. Tar upp grundmetoderna inom programmering, samt ämnen som webbutveckling och spelutveckling.
Verktyget Scratch

För dig som kan grunderna: