Sista dagen på sommarjobbet

XXXX rader kod och så var sommarjobbet över.

Tänkte mig att det skulle bli så fridfullt och cykla hem från kontoret, hämta min resväska hemma och åka ner till tågstationen i lugn och ro.
Så blev det icke. Jag får höra om en bilolycka i närheten och tankarna snurrar i rädslan om att det är en vän. Min mobil väljer att lägga av och väskan är inte klar. I huset spelas hög musik inför mammas kräftskiva. Vet inte riktigt hur jag ska ta mig till stationen. Försenat tåg, andas ut. Kliver på och andas ut igen.

Nu när den lilla flickan som konstant ville peta på min dator har klivit av kan jag samla tankarna kring jobbet.

De sista veckorna har jag fått lära mig mer om servrar, databaser och detta med att produktionssätta sitt projekt. Typiskt sådana ämnen som har känts främmande och lite kluriga för mig. Nu har jag en aning bättre inblick vilket känns kul! Jag lär inte bli någon serverspecialist men tänker att det är skönt att ha lite grundläggande koll för att kunna jobba som en fullstack-utvecklare. Databaser däremot är jag taggad på att lära mig mer om. Har lite tidigare kunskaper från några projekt i plugget och förra årets sommarjobb men inte förrän nu i sommar har jag jobbat med det ordentligt. Mycket av sommarens projekt gick ut på att klura ut en dynamisk och bra databasdesign. Så tillfredställande känsla när det gick ihop sig! En massa idéer till egna projekt där jag kan använda vad jag lärt mig ploppar upp. Men så var tåget framme. Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *