Framme i USA!

Wow. Nu är jag här (!!). Äntligen så känns hela det här äventyret på riktigt. Flög direkt Arlanda-Oakland och resan gick bra, bortsett från ett par timmars huvudvärk som hette duga. Fick gott sällskap av en tjej från Sacramento på planet samt en utbytesstudent från KTH i väntan på att bli insläppt i landet. Vakterna roffade åt sig av mina goda tomater och snacksmorötter, men jag kom in (puh). Använde sedan Lyft för första gången för att ta mig till Stanford, med en musiker från Karibien som chaufför. Väl framme så väntade Lars, den andre studenten som bor i huset, för att välkomna mig. Bar upp väskorna till rummet, fick mig en husesyn och sist men inte minst – kopplade upp mig till wifi såklart. Vi for sedan iväg till två olika matbutiker så att jag kunde handla det nödvändigaste. Insåg att jag nog ändå borde ha tagit med ett extra bankkort.. Ytterst opålitligt kort som fungerar på ena butiken men inte på den andra. Nåja, har ju 20 dollar i kontanter att leva på. 

Men nu till det kanske mest intressanta för tillfället, mitt nya hem!! Love it. Jag känner mig rätt hemmastadd nu efter att ha packat upp, monterat min ljusslinga och provlagat mat i köket. Hade fått se lite bilder men det fanns också rum jag inte visste om. Huset jag bor i tillhör alltså ett par som undervisar på universitetet och ligger i ett område på campus. Paret är iväg och hikar nu så dem träffar jag inte förrän nästa vecka. Spännade!

Här kommer ett gäng bilder från huset. Älskar att det är mycket grönska, stort kök och sovrum. Dubbla skärmar kom som en bonus. Älskar dock inte hyran hehe, men det hade svidit i plånboken minst lika mycket oavsett boendeform. Iallafall nu när jag varit så beslutsam om att ha ett eget rum. Oh nu ska jag snart ut med cykeln och upptäcka lite. Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *