Att vara studentambassadör för Cygni

Inför mitt tredje år på universitetet började jag som studentambassadör för Cygni. I och med mitt utlandsår blir det nu en slags paus – vi får helt enkelt se hur det hela fortskrider när jag kommer hem. En sak som är säkert är att jag inte gärna släpper taget om Cygni och jag skulle tro att den känslan är ömsesidig. Vi har också fått förstärkning av Vera och Samuel som ambassadörer för campus Norrköping, vilket dreamteam! Jag kan vara lugn här på andra sidan atlanten. 

Ett så bra beslut det blev, att gå fram till Cygni på Medieteknikdagarna. Och att sedan skriva på som studentambassadör. Från en första början har jag blivit bemött med full respekt och genuint intresse, oavsett om det är en konsult, en säljchef eller självaste CEO jag pratar med. Speciellt en sak som jag har lagt märke till är att jag ofta förvånas när någon säger ”det här är min första vecka”, för personen har då redan känts så inkluderad i sammanhanget att det inte är helt uppenbart. Företagskulturen är ganska otrolig rent ut sagt.

Tillsammans med Angelina, studentambassadör i Linköping, har jag varit med och representerat Cygni på olika mässor i Linköping och Norrköping. En annan gång styrdes ett event för kvinnliga studenter från respektive campus. Vi åkte då upp till Stockholmskontoret en kväll tillsammans för middag, lite presentationer och programmering. Emellanåt finns det behov av en students synvinkel av material för marknadsföring, eller vad som skulle vara intressant att höra om på en föreläsning. Andra gånger innebär ambassadörsrollen att svara på frågor som en student, dvs kanske en blivande Talang, har om företaget. 

För egen del har det varit så givande att få en inblick i ett IT-konsultbolag. Vilken lyx att få det redan innan jag går ut i arbetslivet på riktigt liksom. Jag kan följa företagets chattkanaler, nyhetsbrev och vara med på alla event som jag hinner med. Gissa vem som kommer att vara kräsen angående personalförmåner resten av livet..? En liten grej som jag verkligen har uppskattat och utnyttjat är de online-kurser som finns att ta del av på t ex Pluralsight.com och Egghead.io. Jag har svårt att se mig själv på en arbetsplats där jag inte utvecklar mina kunskaper. Att underlätta lärandet genom att erbjuda kompetensutveckling får 5/5 ståtliga lejon av mig.

En kommentar om “Att vara studentambassadör för Cygni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *