Idag missar jag Cygni Tech Summit.

I maj 2017 var jag upp till Stockholm för att skriva på som studentambassadör för IT-konsultbolaget Cygni. Vilket dunderbra beslut! Mer om varför i slutet av inlägget. I alla fall, företagets höstkonferens (CTS) har ett underbart koncept tycker jag. Vem som än känner för det, har möjlighet att hålla en 25-minuters dragning för sina kollegor. Ämnet kan vara något som personen har lärt sig under sitt senaste uppdrag, på sin fritid eller ja vad som inom en av de 15 kategorierna ( Life, Backend, UX, Design, Data..)  

En del av dagens schema

Det här är så bra. Speciellt när de flesta jobbar ute på olika uppdrag så blir det här ett sätt att dela kunskap mellan sig, öka sammanhållningen och inte minst så måste det vara givande för den som presenterar. Jag kan tänka mig att ett sådant upplägg motverkar en företagskultur där konsulterna sitter och ruvar på all sin kunskap. Rivaliteten kanske ökar, man vet att de andra kan en massa häftiga saker, men man vet inte riktigt vad, blir lite stött av tanken på att inte själv vara insatt, känner behovet av att själv bli grym på något hippt, vara lite sneaky med det, de andra behöver inte först mer än just det faktum att man är den enda som besitter kunskapen.. (okej detta är rena spekulationer).
Back on track: Här blir man istället tackad med en applåd, intresserade frågor och inte sällan hör någon av sig efter fler tips eller bara för att säga att informationen kom till användning. Man ökar teamkänslan. Och vem älskar inte känslan av att ha kunnat inspirera!? Jag tror verkligen att det är
viktigt på just ett konsultföretag att mentaliteten är att konsultgruppen i sin helhet besitter en massa kunskap tillsammans, snarare än alla var för sig. Jag är verkligen ledsen över att missa det här i år.

Istället ska jag spendera min dag med att laga punkteringen på min cykel. Men roligare blir det ikväll, då väntas italiensk buffé! Den är en av de flera middagar som hålls för internationella studenter.

I inlägget “Att vara studentambassadör för Cygni” berättar jag mer om varför den där underskriften var ett så bra beslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *