Första veckan på Stanford

Så var första veckan avklarad!! Eller ja avklarad på det viset att dagarna och föreläsningarna är förbi. Ser man till alla hemuppgifter jag har kvar så är veckan inte klar. Just det är en stor skillnad från när jag har läst kurser i Norrköping. Då har det varit väldigt fritt vad man gör tiden fram till tentor/labbar/redovisningar. Här är det mer snabba puckar, som ”läs den här artikeln och skriv en sammanfattning till nästa föreläsning”. 

En av kurserna jag läser nu, visual computing systems, är SVÅR. Dels för att den faktiskt är på avancerad nivå men framförallt för att jag inte har de förkunskaper man egentligen ska ha. Jag kan inte särskilt mycket om hårdvara, grafikkort och systemchip. Så en halv föreläsning om detta ”för att fräsha upp minnet” räckte såklart inte för att jag skulle hänga med. Att bidra med intressanta frågor i diskussionen kändes inte heller så aktuellt. MEN, det här är nog ändå den kurs som jag är mest taggad på hittills. Inser att den här kunskapen var som en pusselbit som fattas om jag vill kunna arbeta med riktigt stora system och programvara som behöver kunna köras snabbt. ”As developers, we need to know how to exploit the concurrency inherent in the machines we’re controlling. We need to know how to write responsive software and in software that scales with the available hardware. We need to consider processes and threads, we need to consider the units of work that we need to perform”. En självkörande bil behöver kunna analysera sin omgivning på nolltid, för ett spel vill vi ha hög FPS. Vill jag vara med och utveckla likande saker är det alltså relevant för mig att förstå lite hårdvara. Artikeln som vi fick att läsa har jag gått igenom 4 gånger nu. Jag har skapat mig ett dokument med nya begrepp, förkortningar och förklaringar. Vad som kändes som ett helt nytt språk för ett par dagar sen börjar faktiskt gå in. Men ja detta blir tufft. 

I övrigt har jag varit på fler välkomstevent i veckan, testat klätterhallen+yogastudion och hängt med studenter över ett par öl. Ikväll ska vi se på amerikansk fotboll och imorgon blir det stort knytkalas. Hittills har jag alltså haft tid att njuta av livet utanför plugget vilket är kul!! Har också spenderat tid på två till stipendieansökningar. Det slog mig då att jag vill försöka skriva ihop ett inlägg om just det, liksom dra ut all nytta av de måånga timmar som jag har lagt ner.

Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *