Misslyckade försök till att vara produktiv

Uhhg det är en av mina minst välkommna känslor. Missuppfatta mig inte nu, jag känner absolut inte att jag vill eller behöver vara produktiv dygnet runt. Men – när jag FÖRSÖKER göra framsteg, skippar roliga event eller vadsom för att få saker gjorda, och så bara kommer jag ingen vart.

Ofta innebär det att jag suttit vid datorn i flera timmar, påbörjat en uppgift lite halvhjärtat, tröttnat, hoppat på en annan, fastnat, börjat fundera om jag inte ska ut och hitta på något istället, ”nej men ett till försök”, påböjat något igen, distraherats av något, börjat känna mig rastlös i kroppen, ”kanske att en löptur skulle vara bra, eller slappa framför en serie ett tag” neej men då får jag ännu mindre gjort. Plötsligt har en kväll, halv eller hel dag swishat förbi och jag kan knappt svara på vad jag har gjort under hela den tiden. Ledsen över förlorad tid som hade kunnat spenderat på något helt annat.

Som idag. Jag har sex deadlines / prestationsmoment nästa vecka och skulle verkligen behöva få en hel del gjort. Till att börja med sov jag för länge ( antagligen för lite egentligen med tanke på gårdagens Halloweenfest) men ja, för långt in på förmiddagen för att jag ska känna att det är en bra start på en produktiv dag. Fyra timmar kvar tills tailgate och fotbollsmatch, Stanford VS Washington State. Är jag effektiv fram tills dess så kan jag gå på matchen. Sätter igång och det blir ett sånt där pluggpass likt stycket ovan, okej men då lär jag stanna hemma. Märker snart att rastlösheten gör det omöjligt och ger mig ut på en timmes promenad. Sen behöver jag ju äta något, kolla lite serie medans.. Hur som helst, en massa overheadtid. Inser sen att jag hade precis lika gärna kunnat ge mig iväg och haft en rolig kväll. Blir likom dubbelt depp pga oeffektivitet + gå miste om annat.

Får försöka hitta en lösning på det här alltså. Tror att en bra början kan vara att ha ett pappersblock brevid mig att skriva upp allt orelaterat ( idéer, saker att fixa/kolla upp) att göra SENARE. Kanske också sätta någon slags gräns på hur många flikar jag har uppe på datorn ( åtminstone flikar gällande olika ämnen ) för nu är det illa haha. 

Behövde mest bara skriva av mig lite. Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *