.. behöver en bättre studieteknik

Hjälp jag.. behöver en bättre studieteknik

Som jag skriver i det här blogginlägget så är min inställning att ifrågasätta mitt engagemang, snarare än mina egenskaper. Jag tror också att det handlar mycket om att förstå sig på sina behov och lyssna till dem. Vet du med dig att du behöver en tyst och lugn studiemiljö – välj då en sådan. Behöver du pluggsällskap – sök dig till någon med matchande amitionsnivå. Motiveras du av belöningar – leta reda på en bra app eller något annat system för det. Utgångspunkten i det hela är väl att tro på att man kan ändra sina vanor, tankemönster och därmed resultat. Det gör mig ledsen när jag hör någon säga något nedvärderande om sin förmåga att klara saker.. Om det inte går som önskat, då kan man lugna sig själv att man helt enkelt inte hade rätt taktik. Och en taktik som du testade under en period är inget som definerar dig som person. 

Nästan garanterat var jag en av dem som frågade flest frågor under de första åren på universitet. Det var mycket matte och fysik och majoriteten av alla nya metoder behövde jag få förklarat för mig en, två, tre gånger. Jag svalde stoltheten kring att det skulle vara pinsamt att inte förstå och hade konstant en hand uppsträckt under lektionstid. Knack knack på kontorsdörrarna och ”Hej har du tid för ett par frågor?” och efter en stund ”..alltså du får säga till när du inte har tid längre, jag kommer fortsätta att bara fråga på annars”. Det var ett av mina behov. Plötsligt kanske du inser att du tycker att det är kul. Att jakten på den mest optimala taktiken för dig är lite spännande. Det finns många kloka råd där ute att ta inspiration från! Här nedan fyller jag på med mina egna favoriter som jag har haft nytta av. Jag listar även mina egna blogginlägg inom studieteknik.

Lånkar till guldkorn: