Hjälp jag..

Att lyssna till andra människors historier och lärdomar, för att sedan analysera mitt egna tankemönster, det är något som jag både tycker om och har ett stort behov av att göra. 

Så många olika människor. Så många olika liv, känslor och sätt att tänka. Låt säga att jag skulle vara stressad, jämt och ständigt. Om jag samtidigt vet om att det finns många människor, i ungefär samma livssituation som mig, som inte är stressade, då måste det ju finnas något i deras tankemönster eller i de små beslut de tar, som gör skillnaden. Det betyder att jag inte låter mig tänka att ”det bara är så här det är för mig”. Jag vill då höra hur de gör, veta alla knep. Jag tror på ett dynamiskt mindset

Resonemanget ovan går att tillämpa på det mesta. Dåligt namnminne, avundsjuka, scenskräck, hantering av misslyckanden. Många gånger har jag kommit på mig själv med att känna en jobbig känsla. Några sekunder senare har minnet av vad jag har hört någon säga dykt upp. Något som hjälpt mig att hantera tankarna. Ofta kommer det här minnet från en person i min närhet, en intervjupodd eller annan media. Grundstenen i det hela är att det vågas tala öppet om saker som tynger oss.

Jag vill göra mitt bästa för att göra det enkelt att ta del av sånt här. En stor del av innehållet på dessa hjälp-sidor kommer att vara utdrag från andra källor och länkar till exempelvis artiklar/podcasts.

.. Har prestationsångest

Rädslan för att misslyckas eller rädslan för att man inte ska lyckas leva upp till sina egna eller andras förväntningar. Det har blivit vardag för så många nu och vikten av att vi pratar om det blir allt större. På den här sidan delar jag länkar och egna erfarenheter.

.. Vill veta hur man börjar med programmering

Jag älskar det faktum att programmering nu är på väg in i grundskolan. Även hur det kommer fler och fler barnböcker som handlar om teknik, böcker som tilltalar både tjejer och killar. Så jag tror att de barn som börjar grundskolan nu kommer att få bättre koll på de yrken som har dykt upp i och med den tekniska revolutionen. Men det finns ett ganska stort glapp, personer i åldern 10-20 skulle jag gissa på. Mitt sätt att bidra är att skapa innehåll och samla inspiration via Driventjej.

.. Behöver en bättre studieteknik

Min inställning är att ifrågasätta mitt engagemang, snarare än mina egenskaper. Det bästa måste nog vara att om det inte går som önskat, då kan man intala sig själv att man helt enkelt inte hade rätt taktik. Och en taktik som du testade under en period är inget som definerar dig som person.