Sommarjobb – ABB, 2017

Mitt första tekniska sommarjobb!

Sommaren 2017 utvecklade jag en uppdaterad version av det WMS (Warehouse Management System) som används av ABB i Västerås, Malmö och Singapore. Lagerarbetarna har hjälp av skanners och surfplattor när de tar emot pallar, plockar och packar. Jag la till ny funktionalitet och arbetade med användargränssnittet i appen som fanns installerad på dessa surfplattor. Jag agerade även lite support för den personal som använder systemet.
Programmeringsspråk: C#, JavaScript, SQL, HTML och CSS.
Verktyg: Visual Studio, Intel XDK,  Adobe Illustrator, SQL Management Studio.

Det här var mitt första tekniska sommarjobb och jag är så himla glad över vilken bra matchning det blev. Jag hade sökt ABB även sommaren innan (efter första året på universitetet) men inte blivit erbjuden en plats. Så det här året skickade jag iväg en ansökan med inte alltför stor ansträngning dagen innan deadline. Ansökan sker genom en stor portal och det fanns inget direkt sätt att be om just ett programmeringsjobb men jag klickade i något som iallafall innehöll ”IT” och hoppades på det bästa. Och yay! Precis när jag trodde att det skulle bli en jobblös sommar så fick jag ett glatt mail. Ett erbjudande ihop med beskrivningen: ”Vi söker någon till sommaren som kan arbeta med allt från design till lättare programmering inom våra interna applikationer. Det kan vara i vår lagerapplikation, SharePoint-lösningar, ev. lite BI inom QlikView och kanske lite små hack i Excel, PowerPoint osv. ” och jag tackade ja på stört.

Vad jag uppskattade extra mycket: 
– Jag fick förtroende att planera min tid/prioritera uppgiter och att lösa problem på nya sätt.
– Jag fick vara med och skicka ut ändringarna jag gjorde i produktion och se hur de kom till nytta.
– Jag blev lyssnad på och behandlad som vilken anställd som helst. Att fråga om hjälp var inga problem. 

Punktera ovan kanske inte är någon självklarhet (även om man kan önska det) så jag har verkligen tänkt på att uppskatta dem. Jag var minsann lite nervös över svårighetsnivån på uppgifterna men det visade sig vara på en precis lagom nivå – utmanande men inte omöjligt. Sen wow vilken känsla när jag hade kämpat i timmar med något och plösligt löste det. Under semesterveckorna var det lite tomt på kollegor att fira framgångarna med men jag var duktig på segergester och att frekvent dokumentera.  Här nedan är en struggle-bild samt en happymoment-bild som ett utplock av alla screenshots. Jag la även till en länk till min presentation längst ned, för en mer konkret överblick över mina uppgifter. 


Här är en länk till min presentation efter avslutat sommarjobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *