Bihåleinflammation hur länge?

Bihåleinflammation är en infektion i bihålorna. Den vanligaste orsaken är en virusinfektion, men det kan också bero på bakterier eller andra smittämnen. Symptomen är huvudvärk, ont i halsen, feber och svettningar. Ibland kan man också få ont vid andning och hosta. Bihåleinflammation brukar gå över av sig själv inom några dagar, men det kan också ta veckor. Ibland behövs antibiotika för att bota infektionen.

Table
  1. Kan bihåleinflammation gå över av sig själv?
  2. Hur blir man snabbt av med bihåleinflammation?
  3. Vad händer om man inte behandlar bihåleinflammation?
    1. Hur vet man om Bihåleinflammationen är bakteriell?

Kan bihåleinflammation gå över av sig själv?

Det finns en del som tror att bihåleinflammation kan gå över av sig själv, men detta är inte helt sant. Det är möjligt för bihåleinflammation att gå över av sig själv om det uppstår en mindre infektion, men i de flesta fall krävs det behandling för att inflammationen ska försvinna. Ibland kan det dock ta längre tid än vanligt för bihåleinflammationen att gå över av sig själv om det inte behandlas, och i vissa fall kan det leda till permanent skada. Därför är det viktigt att se en läkare om man har symtom på bihåleinflammation, så att man kan få rätt behandling.

Hur blir man snabbt av med bihåleinflammation?

Bihåleinflammation kan orsaka ont och ökad slemproduktion i näsan. Ibland kan det också ge feber. Om man har ont och ökad slemproduktion i näsan och feber kan man ha bihåleinflammation. Om man inte har något annat sätt att bli av med sin bihåleinflammation kan man prova att ta något av följande:

LÄS  Hur ofta besiktar man bilen?

- Paracetamol kan hjälpa mot ont och feber.

- Ibuprofen kan hjälpa mot ont och inflammation.

- Cetirizin kan hjälpa mot ökad slemproduktion.

- Doktor Google kan hjälpa dig att hitta rätt behandling för just din bihåleinflammation.

Vad händer om man inte behandlar bihåleinflammation?

If bihåleinflammation is left untreated, the infection can spread to other parts of the body, such as the sinuses, ears, and throat. Symptoms may include fever, headache, fatigue, and a general feeling of being unwell. If the infection spreads to the brain, it can cause a life-threatening condition called meningitis.

Hur vet man om Bihåleinflammationen är bakteriell?

Bihåleinflammationen kan ha olika orsaker, bland annat bakteriell. Om man misstänker att bihåleinflammationen beror på en bakteriell infektion kan man göra en biopsi för att fastställa detta. Då tas en liten bit av slemhinnan i bihålan och undersöks i laboratorium. Om det visar sig att det är en bakteriell infektion kan man då behandla med antibiotika.

Att ha bihåleinflammation kan orsaka mycket obehag, men det finns behandlingar som kan hjälpa. Symtomen brukar gå över av sig själva, men det kan ta tid. Ibland kan bihåleinflammationen vara allvarlig och kräva medicinering.

Go up