Hur skannar man qr kod?

Det finns flera olika sätt att skanna QR-koder, men de allra flesta använder en mobilapp eller en webbplats. När man använder en mobilapp klickar man bara på koden med telefonen för att öppna den. Webbplatser fungerar lite annorlunda; du klickar på koden och sedan kopieras den till önskat ställe. Sedan kan du bara öppna koden genom att hålla muspekaren över den och klicka. Ibland kan du behöva skanna koden två gånger, eftersom webbplatser inte alltid kan hitta koden direkt.

Table
  1. Hur skannar jag QR-kod med mobilen?
  2. Måste man ha en app för att skanna QR-kod?
  3. Hur skannar jag med mobilen?
    1. Hur skannar man QR-kod på en bild?

Hur skannar jag QR-kod med mobilen?

Många mobiltelefoner idag har en inbyggd funktion för skanning av QR-koder. För att använda funktionen, placera kameran över QR-koden och håll telefonen stilla tills koden har skannats. Om koden innehåller en webbadress, kommer webbläsaren att öppnas automatiskt och visa sidan. Om koden innehåller en text, kommer texten att visas.

Måste man ha en app för att skanna QR-kod?

Många undrar om det verkligen är nödvändigt att ha en app för att skanna QR-koder. Svaret är nej, det är inte nödvändigt. Det finns flera webbaserade lösningar som gör det möjligt att skanna QR-koder utan app. En av dessa är https://qr.codes/.

Hur skannar jag med mobilen?

Mobilen har blivit en allt viktigare del av våra liv och det finns numera en mängd appar som gör det möjligt att skanna med mobilen. Det går att skanna text, bilder, dokument och mycket mer. För att skanna med mobilen behöver du bara en app och en skanner. Nedan beskriver vi hur du skannar med mobilen.

LÄS  Drömma om att tappa tänder

Så här skannar du med mobilen:

1. Installera en app som gör det möjligt att skanna med mobilen. Det finns flera gratis appar att välja mellan, men det finns även betalappar.

2. Ladda upp det du vill skanna till mobilen. Det kan vara en text, en bild eller ett dokument.

3. Öppna appen och tryck på skanna.

4. Markera det du vill skanna med fingret.

5. Tryck på skanna igen och vänta tills scanningen är klar.

6. Spara skannat materialet på mobilen eller i en app.

Hur skannar man QR-kod på en bild?

I dag kan du skanna QR-koder på bilder med hjälp av din mobiltelefon. För att göra det, installera en QR-skannare app på din telefon. När du har installerat appen, öppna den och håll mobiltelefonen över QR-koden på bilden. Telefonen ska automatiskt skanna koden och öppna den webbplats eller app som koden pekar på.

QR-koder används för att lagra information, såsom webbadresser, telefonnummer eller e-postadresser, som kan skannas in med hjälp av en mobil enhet. Skanningen av QR-koder sker vanligen genom att användaren håller mobilen mot koden och trycker på skärmen för att starta skanningen.

Go up