Hur gör man potatismos?

Potatismos är ett enkelt recept som består av potatis, smör, grädde, salt och peppar.

1. Skala och koka potatisarna.

2. Mosa potatisarna med en potatismoskvarn eller med en stor kniv.

3. Hetta upp smör och grädde i en kastrull.

4. Rör ihop potatismos och grädde/smör och låt koka i ca 5 minuter.

5. Smaka av med salt och peppar.

Table
  1. Hur gör man eget mos?
  2. Hur gör man potatismos tjockare?
  3. Kan man frysa hemmagjord potatismos?
    1. Vad kan man äta potatismos med?

Hur gör man eget mos?

Mos är enkelt att göra hemma. Du behöver bara en bit rotmos, en bit svampmos eller en bit äggmos. Du kan också mixa ihop en bit av varje. Mos kan du äta som det är eller använda som bas i andra rätter.

Rotmos:

1. Skala och skiva potatisarna.

2. Koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka.

3. Häll av vattnet och låt potatisarna rinna av.

4. Mixa potatisarna tills de blir mos.

Svampmos:

1. Skala och skiva svamparna.

2. Koka svamparna i saltat vatten tills de är mjuka.

3. Häll av vattnet och låt svamparna rinna av.

4. Mixa svamparna tills de blir mos.

Äggmos:

1. Häll upp äggen i en kastrull.

2. Koka äggen i ca 7 minuter tills de är hårdkokta.

3. Häll av vattnet och låt äggen rinna av.

4. Mixa äggen tills de blir mos.

Hur gör man potatismos tjockare?

Potatismos kan göras tjockare genom att tillsätta mer grädde eller smör. Man kan också tillsätta en buljongtärning för att få en tjockare konsistens. Om man vill kan man också krydda potatismoset med lite salt, peppar och muskot.

LÄS  Hur länge håller en öppnad vinflaska?

Kan man frysa hemmagjord potatismos?

Potatismos är ett enkelt och smakrikt alternativ till vanlig potatismos. Det går utmärkt att frysa potatismos hemmagjord, men det är viktigt att tänka på att det kan bli lite torrt när det väl tas upp ur frysen. Det är därför en god idé att hälla i lite vatten eller grädde när potatismoset tas upp ur frysen.

Vad kan man äta potatismos med?

Potatismos är en populär maträtt som går hem hos de flesta. Det är enkelt att göra och smakar underbart. Det finns många olika sätt att tillaga potatismos, men det vanligaste är att koka potatis och mixa med en mosare eller mixer. Potatismos kan ätas till många olika rätter, men det är vanligast att servera det som en del av en måltid tillsammans med kött, fisk eller vegetariska rätter.

Potatismos kan ätas med många olika tillbehör, men det mest populära är sås, ketchup eller grädde. Det finns också många andra alternativ, som till exempel grönsaker, ägg, bacon eller skinka. Det är lätt att anpassa potatismos efter sitt eget smaklökar och det är därför en populär rätt som passar till många tillfällen.

Potatismos är en enkel och smakrik rätt som går snabbt att tillaga. Det är lätt att göra potatismos genom att koka potatis, mosa den och sedan värma den upp.

Go up