Hur mycket väger 1 dl mjöl?

Mjöl är ett grundämne som används i många recept. Det finns olika sorters mjöl, men vad väger egentligen 1 dl av det?

Det beror på vilket mjöl det är frågan om. I Sverige använder vi vanligtvis vetemjöl, som väger ca 50 gram per dl. Det finns också andra sorters mjöl, som exempelvis fullkorns-, grahams- eller vegansk mjöl, som väger olika mycket beroende på typ. 1 dl av vegansk mjöl väger exempelvis ca 60 gram.

Table
  1. Hur många dl är 100 gram mjöl?
  2. Hur mycket är 1 l mjöl i dl?
  3. Vad väger en dl mjöl?
    1. Hur mycket är 200 gram mjöl i dl?

Hur många dl är 100 gram mjöl?

Mjöl är ett viktigt ingrediens i en många olika maträtter. Ibland kan man undra hur mycket mjöl man ska använda för att få rätt mängd i receptet. Här kommer ett enkelt trick för att räkna ut hur mycket 100 gram mjöl är.

Ta en behållare och fyll den med vatten till en viss nivå. Tillsätt sedan 100 gram mjöl och röra om. Notera nu hur mycket vatten som mjölet har sugit upp. Detta är ungefär hur mycket 100 gram mjöl är.

Hur mycket är 1 l mjöl i dl?

Mjöl är ett väldigt vanligt ämne i våra kök, och det finns en hel del olika sorters mjöl att välja mellan. Men hur mycket är egentligen 1 l mjöl i dl?

Om man vill veta hur mycket 1 l mjöl är i dl, kan man enkelt räkna ut det genom att dividera 1 000 med antalet dl i en liter. Detta ger oss ett resultat på 10 dl mjöl i en liter. Så om du vill ha exempelvis 20 dl mjöl, behöver du alltså 2 liter mjöl.

LÄS  Hur blir man förkyld?

Mjöl är dock inte bara mjöl, utan kan också innehålla olika sorters bakverk och bröd. Så hur mycket är egentligen 1 l mjöl i dl om det inte bara är vanligt mjöl?

Om man vill veta hur mycket 1 l mjöl i dl är om det innehåller bakverk och bröd, kan man enkelt räkna ut det genom att dividera 1 000 med antalet dl i en liter, plus det antalet dl som innehåller bakverk och bröd. Detta ger oss ett resultat på 11,7 dl mjöl i en liter. Så om du vill ha exempelvis 30 dl mjöl, behöver du alltså 3 liter mjöl.

Så hur mycket är 1 l mjöl i dl? Det är alltså ungefär 10-12 dl mjöl i en liter, beroende på om det bara är vanligt mjöl eller om det innehåller bakverk och bröd.

Vad väger en dl mjöl?

Ett dl (deciliter) mjöl väger cirka 25 gram.

Hur mycket är 200 gram mjöl i dl?

Det är svårt att svara på hur mycket 200 gram mjöl är i dl eftersom det beror på vilken typ av mjöl det är. Det vanligaste är vitt mjöl, som väger ca 400 gram per liter. Det innebär att 200 gram mjöl väger ungefär 0,5 liter.

Man kan dra slutsatsen att det beror på vilken sorts mjöl man talar om, eftersom det finns olika typer av mjöl som väger olika mycket.

Go up