Hur tar man skärmdump på datorn?

Att ta en skärmdump på datorn är enkelt. Du behöver bara trycka på "skriv ut" eller "skärmavbild" knappen på tangentbordet, välj sedan vilken skärm du vill ta en bild av och tryck "skicka". Bilden kommer att spara i din dator som en fil med filtypen "bmp".

Table
  1. Vilken knapp är Print Screen?
  2. Hur gör man ett Skärmklipp?
  3. Varför kan jag inte göra Print Screen?
    1. Hur tar man en skärmdump på Chrome?

Vilken knapp är Print Screen?

"Print Screen" är en knapp som finns på tangentbordet och används för att ta skärmbilder. När du trycker på knappen kopieras hela skärmen till "Clipboard" och kan sedan spara den som en bildfil.

Hur gör man ett Skärmklipp?

Att göra ett skärmklipp är enkelt. Du behöver bara hålla ner tangenten "Cmd" (eller "Ctrl" på PC) och klicka på ikonen för att starta filmklippningen. Sedan kan du dra över det område du vill ha med i klippet. När du är klar kan du trycka på "Enter" eller "Return" för att spara klippet.

Varför kan jag inte göra Print Screen?

Varför kan jag inte göra Print Screen?

För att kunna göra print screen på din dator måste du ha en bildskärm med tangentbord. Print screen-knappen heter oftast PrtScr eller PrtScrn. Tryck på den och dra över det du vill ta bild på. Bilden kopieras automatiskt till din clipboard.

Om du använder en Mac måste du hålla Cmd-knappen och trycka på PrtScrn. Om du använder en PC måste du hålla Fn-knappen och trycka på PrtScrn.

Hur tar man en skärmdump på Chrome?

1. Öppna Chrome och klicka på menyn ikonen uppe till höger. Välj "Skärmdump"
2. Klicka på "Skärmdump av helskärm"
3. En dialogruta visas. Klicka på "OK"
4. Bilden sparas i din dator

LÄS  Hur vet man att man är kär?

Man kan skärmdump på datorn genom att trycka på printscreen-knappen (eller strömbrytaren om du använder en Mac) och sedan klistra in den i ett Paint- eller Photoshop-fönster.

Go up