Hur använder man apple pay?

Apple Pay är Apples svar på mobilbetalningar och används genom att hålla mobilen mot betalterminalen. Sedan NFC-chipen lästes av startar betalningen och du kan sedan ange ditt pinkod för säkerhet.

För att använda Apple Pay behöver du en iPhone 6 eller senare, iPad Pro, iPad (5:e generationen), iPad Air 2 eller iPad mini 3, och en kredit- eller betalkort från en av de bankerna som stödjer Apple Pay. Du kan också använda Apple Watch med en iPhone 5 eller senare.

När du ska använda Apple Pay väljer du Apple Pay som betalningsmetod i App Store, iTunes Store, i Safari eller i andra appar. Du kan också använda Apple Pay genom att hålla mobilen mot betalterminalen.

När du betalar med Apple Pay identifieras du med din fingeravtrycksmätare Touch ID. Du kan också ange ditt pinkod för säkerhet.

Betalningen går till banken direkt, vilket innebär att du inte behöver vänta på att få pengarna överförda till din konto. Dessutom slipper du fysiska kort och alla risker som det innebär.

Table
  1. Hur Blippar man med iPhone?
  2. Hur funkar Apple Pay i butik?
  3. Hur gör man för att betala med mobilen?
    1. Hur får man fram betalkortet på iPhone?
    2. Hur fungerar Wallet på iPhone?
    3. Hur öppnar man Apple Wallet?

Hur Blippar man med iPhone?

Att blippa med iPhone innebär att du använder din fingertopp för att skanna av en kod eller objekt. Detta gör du genom att hålla telefonen mot objektet du vill blippa och sedan trycka på hemknappen. Objektet kodas sedan in i telefonen och kan användas för att öppna en app, låsa upp skärmen eller göra andra saker.

Hur funkar Apple Pay i butik?

Apple Pay är en mobilbetaltjänst som gör det möjligt för användare av iPhone, iPad och Apple Watch att betala med sin mobiltelefon i butiker. Tjänsten använder NFC-teknik för att koppla ihop mobilen med betalterminalen. Detta gör det möjligt för användaren att betala med en enkel rörelse, utan att behöva använda kort eller kontanter.

För att använda Apple Pay i butik krävs det att du har en iPhone 6 eller senare, en iPad Pro, en iPad (5:e generationen och senare), en iPad Mini 4, en Apple Watch eller en Mac med macOS Sierra 10.12 eller senare. Du måste också ha en kredit- eller betalkort som är kompatibelt med Apple Pay.

När du vill betala med Apple Pay i butik rör du mobilen över betalterminalen. Du kan även använda Apple Watch eller iPad för att betala genom att hålla den mot terminalen. Betalningen genomförs enkelt och smidigt och du kan även se transaktionen i kontoskulden på din telefon.

Apple Pay är en säker betaltjänst som använder avancerad kryptering för att skydda din personliga information. All information som lagras om dina betalningar är krypterad och det är inte möjligt för någon annan än dig att se denna information.

Apple Pay är en tilläggstjänst som du kan använda i samband med ditt kontokort från en rad olika banker. Tjänsten fungerar i fler än två miljoner butiker världen över och du kan även använda den för att betala online.

Hur gör man för att betala med mobilen?

Att betala med mobilen är idag en vanlig och smidig betalningsmetod. Det finns flera sätt att betala med mobilen, och det beror på vilken operatör du har och vilken mobiltelefon du använder. Nedan följer en guide över hur du betalar med mobilen.

Om du har en operatör som erbjuder tjänsten Swish, kan du använda den för att betala med mobilen. Swish är en mobilapplikation som gör det enkelt att betala med mobilen. Du behöver bara ansluta din mobiltelefon till internet och skapa ett Swish-konto. Därefter kan du betala med mobilen genom att ange mobilnumret till mottagaren och summan du vill betala. Swish är gratis att använda.

Om du inte har en operatör som erbjuder Swish, kan du använda din banks mobiltjänst för att betala med mobilen. Banken erbjuder ofta en applikation som du kan ladda ner till din mobiltelefon. När du vill betala med mobilen, anger du din bankidentitet och summan du vill betala. Det är viktigt att du har tillgång till internet med din mobiltelefon när du vill betala med mobilen, annars kan du inte utföra betalningen.

Som alternativ till Swish och bankens mobiltjänst kan du använda tjänsten PayPal för att betala med mobilen. PayPal är en global betaltjänst som fungerar på samma sätt som Swish och bankens mobiltjänst. Du anger ditt PayPal-konto och summan du vill betala, och sedan överförs pengarna till mottagarens PayPal-konto. PayPal är också gratis att använda.

Hur får man fram betalkortet på iPhone?

När du ska betala med din iPhone använder du betalkortet som finns lagrat på telefonen. För att komma åt betalkortet på iPhone behöver du först ladda ned en app som heter Wallet. Appen finns i App Store och är gratis att ladda ner. När du har laddat ner Wallet öppnar du appen och trycker på ikonen med tre streck i övre högra hörnet. Därefter trycker du på "Lägg till kort". Nu kan du välja mellan att lägga till betalkort, kreditkort eller presentkort. För att lägga till betalkort klickar du på "Lägg till betalkort" och fyller i dina uppgifter. När du har lagt till betalkortet trycker du på "OK". Nu kan du använda betalkortet när du betalar med din iPhone.

Hur fungerar Wallet på iPhone?

Wallet är en funktion på iPhone som gör det möjligt för användaren att hålla koll på alla sina betal- och kreditkort, biljetter, rabatter och mer i en enda plats. Funktionen använder Near Field Communication (NFC) för att läsa av informationen på betal- och kreditkorten. När användaren vill betala med sitt kort, så bara håller de det mot betalterminalen och NFC-tekniken gör resten.

Wallet är en mycket användbar funktion som kan spara användaren tid och pengar. Den är installerad på alla nyare modeller av iPhone, så användaren behöver inte göra något mer än att installera den för att kunna använda den.

Hur öppnar man Apple Wallet?

Apple Wallet är en app som finns installerad på alla iOS-enheter. Appen används för att hålla koll på kort, biljetter, rabatter och andra överföringsbara objekt. För att öppna Apple Wallet, tryck på den blå app-ikonen på skärmen eller håll in ditt finger mot höger sida av hemknappen tills appikonen dyker upp.

Apple Pay är en mobil betalningslösning som använder NFC-teknik för att ge en snabb och säker betalningupplevelse. Lösningen fungerar med iPhone 6 och senare modeller samt Apple Watch. För att använda Apple Pay krävs en Apple-ID och ett betalkort som är anslutet till din iCloud-konto. Därefter är det bara att hålla telefonen eller Apple Watch nära betalterminalen för att genomföra betalningen.

LÄS  Hur fungerar växthuseffekten?
Go up