Hur fungerar apple tv?

Apple TV är en låda som man kan ansluta till sin TV och se filmer och tv-program på. Den fungerar genom att ansluta till internet och ladda ner filmer och tv-program från Apples tv-tjänst.

Table
  1. Vad kostar det att titta på Apple TV?
  2. Vilka kanaler kan man se på Apple TV?
  3. Vad är det för skillnad på Chromecast och Apple TV?
    1. Måste man ha internet för Apple TV?

Vad kostar det att titta på Apple TV?

Att titta på Apple TV kan vara ganska dyrt. För att kunna titta på Apple TV behöver du en Apple TV-enhet, en HDMI-kabel, en strömkabel och ett abonnemang på en streamingtjänst. Apple TV 4K kostar 4 990 kronor, och en årsabonnemang på Netflix kostar 819 kronor. Totalt blir det då 5 809 kronor att köpa Apple TV 4K och abonnera på Netflix under ett år.

Vilka kanaler kan man se på Apple TV?

Apple TV är en digital mediaplayer som kan anslutas till din TV och som du kan se kanaler på. Du kan se alla kanaler som du kan se på din vanliga TV, men du kan också se mer. Du kan se streamingtjänster som Netflix, HBO Nordic, Viaplay och YouTube. Du kan också se webbtv, som SVT Play, TV4 Play och C More Play. Du kan också se dina foto och videor på din TV.

Vad är det för skillnad på Chromecast och Apple TV?

Chromecast och Apple TV är tv-boxar som ger dig tillgång till olika typer av tv-innehåll. De har olika funktioner och priser, så det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. Här får du en översikt över vad som skiljer dem åt.

Chromecast är en relativt billig tv-box som du ansluter till din tv med hjälp av en HDMI-kabel. Den fungerar som en vanlig tv-box, men du kan också använda den för att strömma innehåll från din dator, mobil eller surfplatta. Du kan använda Chromecast för att strömma innehåll från tjänster som Netflix, YouTube och HBO.

Apple TV är en lite dyrare tv-box som du ansluter till din tv med hjälp av en HDMI-kabel. Den fungerar som en vanlig tv-box, men du kan också använda den för att strömma innehåll från din dator, mobil eller surfplatta. Du kan använda Apple TV för att strömma innehåll från tjänster som Netflix, YouTube, HBO, Spotify och Hulu.

De tv-boxar som skiljer sig mest åt är funktionerna. Chromecast är en enkel tv-box som endast ger dig tillgång till en handfull av tjänster, medan Apple TV ger dig tillgång till ett mycket större utbud av tjänster. Dessutom kan Apple TV användas för att spela upp innehåll från din dator, mobil eller surfplatta, vilket Chromecast inte kan.

LÄS  Hur mycket väger en elefant?

Som du kan se är det några skillnader mellan Chromecast och Apple TV, men vilken av dem som är rätt för dig beror på vad du vill använda den för. Om du vill ha en enkel tv-box som endast ger dig tillgång till en handfull av tjänster, är Chromecast rätt val för dig. Om du vill ha en tv-box som ger dig tillgång till ett mycket större utbud av tjänster och kan användas för att spela upp innehåll från din dator, mobil eller surfplatta, är Apple TV rätt val för dig.

Måste man ha internet för Apple TV?

Apple TV är en streamingenhet som ansluts till tv:n och som ger dig tillgång till en rad olika streamingtjänster, som Netflix, HBO Nordic, SVT Play och C More. Du kan också använda Apple TV för att strömma video, musik och bilder från din dator eller iPhone.

När det gäller anslutningar kan Apple TV anslutas till tv:n via hdmi eller komposit, och till din dator via usb-c. Det finns också en modell av Apple TV som har inbyggt wi-fi.

Om du vill använda Apple TV för att strömma video, musik och bilder från din dator eller iPhone, behöver du inte ha något internet, eftersom Apple TV har en inbyggd så kallad AirPlay-funktion. Detta innebär att du kan strömma video, musik och bilder mellan din Apple TV och din iPhone/dator trådlöst.

Om du vill använda Apple TV för att se streamingtjänster, som Netflix, HBO Nordic, SVT Play och C More, behöver du ha ett internetabonnemang. De flesta abonnemangen ger dig tillgång till alla tjänsterna, men det finns också abonnemang som bara ger dig tillgång till en viss tjänst.

Apple TV är en konsol som används för att strömma innehåll från internet till en TV. Den ansluts till internet med en Ethernetkabel eller trådlöst med en Airport Express. Innan du kan använda Apple TV måste du registrera den med ditt Apple-ID. Därefter kan du använda den för att strömma innehåll från App Store, iTunes, Netflix, HBO Nordic och andra tjänster.

Go up