Hur många dog på titanic?

I april 1912, på sin första resa, gick Titanic på grund och drunknade 1500 personer. Den officiella dödstalen är officiellt 1514 personer men det finns teorier om att det faktiskt var fler. Bland annat så menas det att det kan ha varit upp till 2000 personer som dog.

Table
  1. Hur många överlevde när Titanic sjönk?
  2. Finns det någon överlevande kvar från Titanic?
  3. Finns det kroppar kvar i Titanic?
    1. Vilka svenskar dog på Titanic?

Hur många överlevde när Titanic sjönk?

I april 1912 gick Titanic under efter att ha kolliderat med ett isberg och bara omkring 705 av de 2 228 personer ombord överlevde. Många av de omkomna var passagerare på den första klassen.

Finns det någon överlevande kvar från Titanic?

Ja, det finns flera överlevande kvar från Titanic. Bland annat är therese balch en av dem. Hon överlevde olyckan tack vare sin make, who var en av de första att gå ombord på skeppet. När det började gå illa på Titanic sprang Therese och hennes make ner i en lifeboat.

Finns det kroppar kvar i Titanic?

Ja, det finns kroppar kvar i Titanic. Under den senaste tiden har det gjorts flera undersökningar av skeppet, och man har hittat ett antal kroppar. Dessa kroppar är dock i en mycket dålig skick, och det är osäkert om de kan identifieras.

Vilka svenskar dog på Titanic?

I april 1912, när Titanic sjönk, dog cirka 1 500 svenskar. Bland dem fanns en förgrundsfigur inom svenskt näringsliv, Isidor Strakosch. Strakosch hade en ledande roll i den svenska exportindustrin och hade blivit miljonär på grund av sin handel med kaffe. Vid sidan av Strakosch dog även en rad andra svenskar, bland annat en av Sveriges rikaste män och grundaren av ICA, Max Jakobson, och en av Sveriges främsta ingenjörer, Carl Wilhelm Arvidsson.

LÄS  Hur många bitcoins finns det?

Trots att det är många år sedan Titanic sjönk, är det fortfarande mycket oklart hur många som dog när fartyget gick under. Enligt några beräkningar dog cirka 1 500 personer, men det finns också uppgifter som säger att det kan ha varit så många som 3 500 som drunknade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up