Hur många harry potter filmer finns det?

Det finns åtta filmer i Harry Potter-serien. Filmerna är baserade på böckerna skrivna av J.K. Rowling. Filmerna är: Harry Potter och trollkarlens förbannelse, Harry Potter och Hemligheternas kammare, Harry Potter och Fången från Azkaban, Harry Potter och Gåtan om den hemliga dödsätaren, Harry Potter och Order of the Phoenix, Harry Potter och Half-Blood Prince, Harry Potter och Deathly Hallows – Del 1 och Harry Potter och Deathly Hallows – Del 2.

Table
  1. När kommer Harry Potter 9 ut?
  2. Vilken är den sista Harry Potter filmen?
  3. I vilken ordning ser man Harry Potter?
    1. Vilken film är längst i Harry Potter?

När kommer Harry Potter 9 ut?

Enligt den officiella sajten Pottermore kommer Harry Potter och dödsrelikerna att utgöra den sista boken i serien. Den 9:e november 2007 meddelade J.K. Rowling att Harry Potter och dödsrelikerna blir sju böcker.

Vilken är den sista Harry Potter filmen?

"Den sista Harry Potter filmen är Harry Potter och Dödsrelikerna. Filmen hade världspremiär den 15 november 2007 i London. Den visades på bio i Sverige den 21 november 2007. Filmen är regisserad av David Yeates och producerad av David Heyman, David Barron och J.K. Rowling.

I Harry Potter och Dödsrelikerna får vi se slutet på Harry Potters berättelse. Han och Voldemort slutar i en duell, och det är oklart om Harry överlever. Vi får också se slutet på Ron och Hermiones berättelse, och hur de får barnen till världen.

Filmen har fått mixed reviews av kritiker. Rotten Tomatoes har den på en 58% rotten tomatos, med en medelbetyg på 5.9/10. IMDb har den på en 7.4/10, med en betyg på 6 620 personer.

LÄS  Hur många liter är en gallon?

Harry Potter och Dödsrelikerna spelades in i studion Leavesden Film Studios i Hertfordshire, England. Filmen kostade 150 miljoner pund att producera.

Harry Potter och Dödsrelikerna säljs på DVD den 11 mars 2008.

I vilken ordning ser man Harry Potter?

I vilken ordning ser man Harry Potter?

Vi kan se Harry Potter-filmerna på tv, men hur ser de egentligen ut i den rätta ordningen? Vi har listat alla filmerna och ordningen de ska ses i för de som vill se dem på ett rätt sätt.

Harry Potter och de vises sten
Harry Potter och Hemligheternas kammare
Harry Potter och Fenixorden
Harry Potter och Halvblodsprinsen
Harry Potter och Dödsrelikerna

Vilken film är längst i Harry Potter?

I Harry Potter-filmerna medverkar olika skådespelare vid olika åldrar. Det gör att filmen som är längst är "Deathly Hallows: Part 2" som är 2 timmar och 10 minuter lång.

Harry Potter-filmerna är mycket populära och har lockat massor av fans världen över. För tillfället finns det åtta filmer i serien.

Go up