Hur mäter man tum på tv?

När man ska mäta tum på tv använder man en tumstock. Tumstocken är en liten metallpinne som man fäster vid tv-skärmen. Därefter mäter man med tumstocken hur långt det är mellan tv-skärmen och marken. Det är viktigt att tumstocken är plant mot marken annars kan mätningen bli fel.

Table
  1. Hur många centimeter är 43 tum?
  2. Hur många cm är en 50 tums TV?
  3. Hur mäter man en TV i tum?
    1. Hur stor är en 42 tums TV?

Hur många centimeter är 43 tum?

43 tum motsvarar ca 111 cm.

Hur många cm är en 50 tums TV?

En 50 tums TV mäter ca 127 cm i diagonal längd.

Hur mäter man en TV i tum?

När man ska mäta en TV i tum kan man använda sig av en tumsticka eller en millimeterrulle. Ibland använder man sig av tumstockar, som är specialtillverkade för att mäta i tum. Om man använder en millimeterrulle kan man räkna ut resultatet genom att dividera med 2,54. TV:ns diagonal mäts från hörn till hörn.

Hur stor är en 42 tums TV?

En 42 tums TV är relativt stor och tar upp en hel del plats. Den är perfekt för de som vill ha en stor skärm men inte vill ha en särskilt stor TV. Den passar även bra för de som vill ha en bra upplösning och bra bild.

När det gäller att mäta tum på tv kan det vara lite svårt då det inte alltid är lätt att urskilja vilken tumme som är avsedd. Det kan dock vara bra att veta vilken tumme som avses för att undvika missförstånd.

Go up