Hur mycket el drar ett kylskåp?

Ett vanligt kylskåp drar mellan 0,5 kWh och 1 kWh per dygn, beroende på storlek och typ. En kilowattimme (kWh) motsvarar 1000 watt och det tar cirka 10 timmar för ett vanligt hushåll att använda 1 kWh.

Table
  1. Hur mycket el drar ett kylskåp per dag?
  2. Hur mycket drar ett nytt kylskåp?
  3. Hur många kWh drar en frys?
    1. Vad drar mest el i ett hus?

Hur mycket el drar ett kylskåp per dag?

Ett kylskåp kan dra mellan 0,5 kWh och 10 kWh per dygn, beroende på storlek och typ.

Hur mycket drar ett nytt kylskåp?

När det är dags att köpa ett nytt kylskåp kan det vara svårt att veta vilket som är det bästa för just ert hem. Kylskåpsstorleken är en av de viktigaste faktorerna vid köp, men hur mycket drar ett kylskåp egentligen? Här kommer svaret!

I genomsnitt drar ett kylskåp cirka 120 kWh per år, vilket motsvarar cirka 10 kr per månad. Om du köper ett kylskåp som är A+++ kommer det att drabba ditt elräkning med cirka 20 kWh per år, vilket motsvarar cirka 1,60 kr per månad. Om du istället väljer ett kylskåp som bara är A kommer det att drabba din elräkning med cirka 60 kWh per år, vilket motsvarar cirka 5 kr per månad.

Så, hur mycket drar ett nytt kylskåp? I genomsnitt cirka 120 kWh per år, vilket motsvarar cirka 10 kr per månad.

Hur många kWh drar en frys?

Ett vanligt frågetecken när det kommer till energiförbrukning är hur mycket energi en frys egentligen drar. Det beror på modellen och storleken på frysen, men en genomsnittlig frys drar cirka 160 kWh per år. Det är viktigt att tänka på att ju mer du fyller frysen, desto mer energi kommer den att drar. Så om du inte använder frysen så mycket, se till att inte fylla den till bristningsgränsen.

LÄS  Hur mycket kostar en hamster?

Vad drar mest el i ett hus?

Vad drar mest el i ett hus? Det beror på vad du menar med "drar mest el". Om du menar vilket apparat som drar mest el i ett hus så är det troligtvis elementet. Om du menar vilket rum som drar mest el i ett hus så är det troligtvis köket.

Elnätet är inte dimensionerat för att ta emot all den el som kylskåpen drar. Detta leder till att priset på el ökar. Kylskåp är därför en av de största elslukarna i hemmet.

Go up