Hur skaffar man bankid?

Att skaffa bankid är enkelt. Först och främst behöver du ett mobilt bankid, som du kan ladda ner gratis från din bank. Sedan går du in på bankid.se och fyller i dina uppgifter. När du har skaffat bankid kan du använda det för att identifiera dig på internet och signera dokument.

Table
  1. Kan man skaffa BankID utan att gå till banken?
  2. Kan man fixa BankID hemma?
  3. Hur skaffar man BankID utan Bankdosa?
    1. Hur får man BankID i mobilen?

Kan man skaffa BankID utan att gå till banken?

Ja, man kan skaffa BankID utan att gå till banken. Det finns flera olika sätt att skaffa BankID, t.ex. genom att använda en app, genom att fylla i ett formulär på nätet eller genom att gå till en bank och få hjälp med det. Det är viktigt att veta vilket sätt som passar en bäst innan man bestämmer sig för att skaffa BankID.

Kan man fixa BankID hemma?

Ja, det kan man faktiskt! Med hjälp av BankID-fixaren kan du få hjälp att fixa ditt BankID hemma. Allt du behöver göra är att skicka in ditt BankID och de kommer återställa det åt dig.

Hur skaffar man BankID utan Bankdosa?

Om man behöver ett BankID men inte har en Bankdosa kan man istället skaffa ett mobilt BankID. Detta går till så att man laddar ner appen BankID säkerhet på sin telefon och sedan fyller i sina uppgifter. När man sedan vill använda sitt BankID klickar man på appen och väljer ”logga in”. Sedan gör man som vanligt med BankID, det vill säga anger sin personliga kod och svara på frågor.

LÄS  Hur bemöter man en psykopat?

Hur får man BankID i mobilen?

Att använda BankID i mobilen är enkelt. Först och främst måste du ha en mobiltelefon med operatörstöd för BankID och en BankID-lösning installerad. Sedan gör du följande:

1. Öppna BankID-appen och välj den BankID-lösning du vill använda, t.ex. BankID på mobilen.

2. Ange ditt personnummer och klicka på Logga in.

3. Ange din pinkod och klicka på Logga in.

4. Du är inloggad och kan nu använda BankID i mobilen.

BankID är en elektronisk ID-lösning som används för identifiering och signering på nätet. Den är ett säkert och bekvämt sätt att identifiera sig på internet. BankID kan skaffas genom din bank.

Go up