Vad hände 1972

1972 var ett minnesvärt år – ett år som förändrade världen. Det året hölls de olympiska spelen i München, Tyskland. Dessa spel kom att bli kända som de "olympiska spelen för fred och försoning" eftersom det var året då man försökte göra upp med de föregående årens konflikter. Under spelen kidnappades israeliska idrottare av en palestinsk terroristgrupp. Det ledde till ett tragiskt slut som har stått som ett exempel för många generationer.

1972 var också året då president Richard Nixon reagerade på den vietnamesiska aggressionen och skickade amerikanska trupper till Vietnam. Efter ett antal månader av strider och konflikter kom presidenten till slut fram till en fredsavtal. USA drog sig tillbaka från Vietnam och lämnade över ansvaret till de vietnamesiska regeringarna.

1972 markerade också införandet av programmeringsspråket C. Det här språket, som skapades av Dennis Ritchie, har sedan dess blivit det mest använda programmeringsspråket för att skapa systemprogramvara. Det har också använts för att skapa operativsystem som Linux och Windows.

1972 gav oss också den första första bärbara datorn – IBM 5100. Det här datorern var unik då den kunde köras på olika operativsystem. Det marknadsfördes som ett verktyg för företagsledning och ingenjörer, men det blev också populärt bland hemanvändare.

1972 var ett år som förändrade världen. Det är ett år som kommer att minnas länge. Det är ett år som har lämnat ett starkt avtryck på historien.

1972 var ett betydelsefullt år som såg många viktiga händelser ta plats. Det skapade en väg för stor förändring både inom politik, kultur och teknologi. Det var också ett år då världen förändrades till det bättre, med olika stora steg mot ett mer jämlikt samhälle. 1972 var ett år som kommer att minnas länge.

LÄS  Vad är bruttovikt

FLYGOLYCKAN I ANDERNA 1972

...

Go up