Hur djup är siljan?

Siljan är Sveriges femte största sjö med en area på 1 590 km². Den ligger i Dalarna och är 146 km lång och upp till 63 meter djup. Det djupaste hålet i sjön är på 318 meter. Siljan har en mycket rik flora och fauna och är ett viktigt vattenreservoar.

Table
  1. Var är Siljan som djupast?
  2. Hur djup är Siljan sjön?
  3. Hur stor var meteoriten som slog ner i Siljan?
    1. Hur långt är det runt Siljan med bil?

Var är Siljan som djupast?

Siljan är Dalarnas största sjö och Europas nionde största sjö. Sjön har ett djup på 395 meter och en area på cirka 1 000 kvadratkilometer. Sjön Siljan har en betydelsefull historia och används fortfarande som en viktig fiskesjö.

Hur djup är Siljan sjön?

Siljan är en sjö i Dalarna. Den är cirka 174 kilometer lång och har en yta på 1 553 kvadratkilometer. Sjön Siljan är därmed Sveriges näst största sjö efter Vänern. Den djupaste punkten är cirka 468 meter djup.

Hur stor var meteoriten som slog ner i Siljan?

I Siljan slog en meteorit ner för ungefär 8000 år sedan. Den var cirka 2 meter i diameter och vägde drygt 1000 kg. Den har gett upphov till ett stort krater, cirka 50 meter djup och 300 meter i diameter.

Hur långt är det runt Siljan med bil?

Siljan är en sjö som ligger i Dalarna. Sjön Siljan är cirka 185 kilometer lång och runt sjön finns det många vackra och historiska byar. Det tar ungefär tre timmar att köra runt sjön med bil.

Siljan är djupare än många tror. Den ligger på cirka 488 meter och det är ingen djuphavsfiord.

Go up