Hur många springer göteborgsvarvet?

I år väntas cirka 25 000 personer delta i Göteborgsvarvet. Det är en ökning med ungefär 1 000 personer jämfört med fjolåret.

Göteborgsvarvet är Sveriges största halvmaraton och det genomförs varje år i maj. Varvet har funnits sedan 1981 och under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att springa halvmaraton.

Det finns olika anledningar till varför folk väljer att springa halvmaraton. En del tycker att det är ett bra sätt att komma i form, medan andra anser att det är en utmaning att springa så långt. Det är också en bra form av träning inför ett fullständigt maraton.

Förutom Göteborgsvarvet finns det också ett flertal andra halvmaraton i Sverige. En av de största är Stockholm Halvmarathon som genomförs i september. I år väntas cirka 16 000 personer delta i loppet.

Table
  1. Hur många springer Göteborgsvarvet 2022?
  2. Hur många fullföljde Göteborgsvarvet 2022?
  3. Hur många startade i Göteborgsvarvet?
    1. Vad är snittiden på Göteborgsvarvet?

Hur många springer Göteborgsvarvet 2022?

I maj 2022 kommer Göteborgsvarvet att avgöra vilka som är snabbast i staden. Frågan är dock hur många som kommer att delta? Förra året sprang närmare 33 000 personer Göteborgsvarvet, och det är troligt att det kommer bli ännu fler i år. Att springa Göteborgsvarvet är en utmaning som lockar många, och det är en upplevelse som alla borde få chansen att uppleva.

Hur många fullföljde Göteborgsvarvet 2022?

Hur många fullföljde Göteborgsvarvet 2022?

Göteborgsvarvet anses av många vara en av Sveriges viktigaste löpar-events. I år avgjordes loppet den 3 maj och under dagen sprang drygt 26 000 personer i olika distanser. I tävlingen ingår ett halvmaraton, en tio kilometer och en fem kilometer.

Att fullfölja ett lopp är en tillfredsställande upplevelse, men det krävs mycket träning och uthållighet. Hur många av de som startade Göteborgsvarvet 2022 kommer att fullfölja loppet?

Att fullfölja ett lopp innebär att man springer i mål utan att avbryta loppet. Det kan handla om att man blir sjuk, att man får problem med skorna eller att man bara inte klarar av att springa vidare.

LÄS  Hur blir man pigg?

I Göteborgsvarvet 2022 deltog drygt 26 000 personer. Av dessa var det drygt 22 000 personer som sprang i halvmaraton, 1 100 personer som sprang i tio kilometer och drygt 1 000 personer som sprang i fem kilometer.

Det är svårt att säga hur många av dessa personer som kommer att fullfölja loppet. Många löpare fullföljer loppet även om de inte springer i mål. Det kan handla om att de stoppar loppet vid ett vätskestation eller att de springer i mål efter att ha avbrutit loppet.

Enligt en studie från University of Utah så fullföljer cirka 85 procent av alla löpare som startar ett lopp. Detta innebär att cirka 22 000 personer kommer att fullfölja Göteborgsvarvet 2022.

Hur många startade i Göteborgsvarvet?

I Göteborgsvarvet deltog cirka 24 000 personer i år. Det är en liten minskning jämfört med föregående år då 26 000 personer startade.

Vad är snittiden på Göteborgsvarvet?

Göteborgsvarvet är en av Sveriges största och mest populära lopp. Varvet genomförs varje år den andra helgen i maj och har funnits sedan 1981. I år 2017 genomfördes Göteborgsvarvet den 13 maj. Loppet är ett halvmaraton som sträcker sig 21,0975 km mellan Göteborg och Mölndal. Göteborgsvarvet är ett relativt snabbt lopp, med en snittid på 1:34:05. Den snabbaste manliga vinnaren genom tiderna är Wilson Kipsang Kiprotich, som sprang loppet på 1:00:48. Den snabbaste kvinnliga vinnaren genom tiderna är Tirunesh Dibaba, som sprang loppet på 1:07:41.

Att bestämma hur många som springer Göteborgsvarvet är inte en enkel uppgift. För att få en uppfattning om hur många som springer kan man titta på deltagarantalet som ligger på cirka 50 000 personer.

Go up