Hur mycket bensin drar en bil?

En bil drar ungefär 0,5 liter bensin per kilometer. Detta beror bland annat på bilmodellen, vikten och hur effektiv motorn är.

Table
  1. Hur mycket bensin drar olika bilar?
  2. Hur mycket bensin drar en bil på en km?
  3. Vad kostar det att köra bil en mil?
    1. Hur mycket kostar bensin per mil?

Hur mycket bensin drar olika bilar?

Att köra bil kostar pengar, det är ingen hemlighet. Men hur mycket beror på vilken bil man kör? Enligt Transportstyrelsen drar en normal personbil cirka 0,5 liter bensin per mil, medan en stor SUV kan drabba 1,5 liter per mil. Däremot finns det mycket stora variationer mellan olika bilmodeller, och det är svårt att säga exakt hur mycket olika bilar kör på. Enligt Transportstyrelsen är det dock vanligt att mindre bilar drar mindre än större bilar.

Hur mycket bensin drar en bil på en km?

Hur mycket bensin en bil drar beror på många olika faktorer som exempelvis vikt, hastighet, motorstorlek och typ av bensin. En bil som är relativt lätt och kör med en låg hastighet kommer att drabba mindre än en tung bil som kör med hög hastighet. En bil som kör på bensin kommer att dra mer än en bil som kör på diesel.

Vad kostar det att köra bil en mil?

Att köra bil en mil kostar ungefär 1,50 kronor, enligt Transportstyrelsen. Det är dock viktigt att ta hänsyn till många olika faktorer när man räknar ut exakt hur mycket det kostar att köra bil. Bland annat beror kostnaden på vilken bil man kör, vilken typ av bränsle man använder och var i landet man befinner sig.

I Sverige är det vanligast att köra på bensin, vilket innebär att kostnaden för en mil är lite högre än om man använder diesel. En mil kostar cirka 1,70 kronor att köra på bensin jämfört med 1,50 kronor på diesel. I tyska Bundesländer är diesel billigare än bensin, vilket innebär att kostnaden för en mil är lägre om man kör diesel.

LÄS  Hur räknar man omkrets på en cirkel?

Att köra bil en mil kostar också mer i storstäder än på landsbygden. I Stockholm kostar det cirka 2 kronor att köra en mil, jämfört med 1,50 kronor i Göteborg och 1,30 kronor i Malmö. Det beror på att det är dyrare att parkera bilen i storstäderna och att det ofta tar längre tid att köra mellan olika punkter.

Att köra bil en mil kan också bli dyrare om man kör på motorväg. På landsvägarna är det gratis att köra, men på motorvägarna tar det en avgift att köra. Den avgift som tas för att köra på motorväg beror på vilken sträcka man kör. På en motorväg mellan Stockholm och Göteborg kostar det cirka 9 kronor att köra en mil, vilket innebär att det kan bli dyrt att köra långa sträckor.

Hur mycket kostar bensin per mil?

Bensinpriserna skiljer sig en hel del mellan olika länder. I Sverige är priset cirka 10 kronor per liter, men i USA ligger priset på cirka 3 dollar per gallon (cirka 3,8 liter). Ã… andra sidan är bensinpriserna i USA mer ökningståliga än i Sverige, vilket beror på olika skatter och avgifter.

Beroende på bilmodell och drivmedel kan man räkna med att kosta cirka 10-15 kronor per mil att köra bil.

Bensinen drar en bil framåt och gör att bilen kan köra. Bensinen är en viktig del i bilen för att den ska fungera.

Go up