Hur mycket el drar en tvättmaskin?

En vanlig tvättmaskin drar mellan 200 och 500 watt, beroende på modell och hur mycket tvätt den gör.

Table
  1. Hur mycket ström drar en diskmaskin?
  2. Hur mycket el drar en tvättmaskin pris?
  3. Vad kostar en 60 graders tvätt?
    1. Vad drar en tvättmaskin i timmen?

Hur mycket ström drar en diskmaskin?

Diskmaskiner är onekligen en av de största el-förbrukarna i hemmet. Men hur mycket ström drar en diskmaskin egentligen?

I genomsnitt drar en diskmaskin mellan 240 och 560 watt, beroende på modell och effekt. Det innebär att en diskmaskin i genomsnitt kan dra upp till cirka 190 kilowattimmar (kWh) per år.

Om man dessutom tänker på att en diskmaskin brukar användas cirka två timmar per dag, så blir det ungefär 380 kWh per år.

Detta innebär att diskmaskiner är en av de största el-förbrukarna i hemmet, och det är viktigt att tänka på att välja en effektiv modell om man vill minska sin el-kostnad.

Hur mycket el drar en tvättmaskin pris?

Vad är en tvättmaskin? En tvättmaskin är en apparat som används för att tvätta kläder. Den använder elektricitet för att värma vatten och skölja kläderna. Vilken effekt en tvättmaskin har beror på modellen och storleken.

Hur mycket el drar en tvättmaskin?

En vanlig tvättmaskin drar cirka 2 kWh per tvättning. Det beror på modellen och storleken. En stor maskin kan dra upp till 5 kWh.

Vilka kostnader har en tvättmaskin?

En tvättmaskin kostar cirka 3 öre per kWh att använda. Det innebär att en tvättning kostar ungefär 6 öre.

Vad kostar en 60 graders tvätt?

När du tvättar kläder med hög temperatur kan du tvätta mer kläder på samma tid som med låg temperatur. En tvätt på 60 grader kan tvätta upp till fem kilo kläder, vilket är dubbelt så mycket som en tvätt på 30 grader. Dessutom rengör en tvätt på 60 grader kläderna effektivare än en tvätt på 30 grader, eftersom värmen får bort fler smutspartiklar.

LÄS  Hur mycket blod har man i kroppen?

Vad drar en tvättmaskin i timmen?

Det finns olika saker som kan avgöra hur mycket en tvättmaskin drar i timmen. En del av det beror på vilken typ av tvättmaskin det är, men det finns också andra faktorer som spelar in. Till exempel hur stor tvätten är, vilken typ av tvättmedel som används och om tvätten är förtvättad eller inte.

Det genomsnittliga tvättmaskin draget ligger på cirka 160 watt, men det kan variera beroende på modell. En del av de mer energieffektiva tvättmaskinerna kan dra upp till 220 watt, medan de mindre effektiva modellerna kan dra upp till 350 watt.

En tvättmaskin drar cirka 240 watt när den är i drift.

Go up