Hur mycket tjänar en elektriker?

Elektrikere tjänar vanligtvis mellan 15 000 och 25 000 kronor i månaden, beroende på erfarenhet och kompetens. Det finns också en betydande lönssluttning inom yrket, med de som har längst erfarenhet och kompetens tjänar betydligt mer än de med kortare yrkesliv.

Table
  1. Vad tjänar en elektriker i lön?
  2. Hur mycket tjänar elektriker 2022?
  3. Vilka elektriker tjänar mest?
    1. Vad får en elektriker i lön efter skatt?

Vad tjänar en elektriker i lön?

Elektriker tjänar i snitt cirka 26 000 kronor i månaden, enligt statistik från 2016. Den genomsnittliga lönen för en elektriker var då 26 072 kronor. Lönen varierar dock kraftigt mellan olika yrkesgrupper inom elektroteknik. Den högsta lönen för en elektriker kan uppgå till cirka 45 000 kronor, medan den lägsta lönen ligger på cirka 18 000 kronor.

Hur mycket tjänar elektriker 2022?

Elektriker är en yrkesgrupp som kommer att tjäna relativt bra under de närmaste åren. Enligt statistik från 2022 kommer de tjäna cirka 4 000 kronor i genomsnitt per månad. Detta innebär en ökning med cirka 500 kronor jämfört med dagens löner. Elektriker kommer alltså att vara en av de yrkesgrupper som tjänar bäst under de närmaste åren.

Vilka elektriker tjänar mest?

Elektriker är en yrkesgrupp som oftast tjänar bra med pengar. Vilka elektriker tjänar dock mest? Det är svårt att svara på eftersom det beror på flera olika faktorer. Det kan bland annat bero på vilken region man jobbar i, vilken typ av elinstallationer man utför och hur stor erfarenhet man har.

Enligt en undersökning som utförts av branschorganisationen Svensk Elinstallation (SE) tjänar elektrikerna i Stockholm i genomsnitt cirka 33 000 kronor i månaden. Detta är cirka 10 000 kronor mer än elektrikerna i Malmö, som i genomsnitt tjänar cirka 23 000 kronor i månaden.

LÄS  Hur mäter man midjemått?

Det finns dock stora skillnader mellan olika yrkesgrupper inom elektriker. Installatörer tjänar i genomsnitt cirka 26 000 kronor i månaden, medan konstruktörer tjänar cirka 33 000 kronor i månaden. Kvalificerade elektriker tjänar i genomsnitt cirka 38 000 kronor i månaden, medan även chefsinstallatörer tjänar relativt mycket mer med cirka 47 000 kronor i månaden.

Dessa siffror kan dock ändras relativt snabbt, eftersom det beror på hur branschen utvecklas. En elinstallatör som är duktig på att hantera smarta hem kan tjäna mer än en som inte är duktig på det, eftersom det är en mer efterfrågad kompetens.

Vad får en elektriker i lön efter skatt?

En elektriker i Sverige tjänar i genomsnitt cirka 25 000 kronor i månaden efter skatt. Det är dock en stor variation beroende på yrkeserfarenhet, utbildning och region. Elektrikerna i Stockholms län tjänar i snitt mer än elektrikerna i Norrbottens län.

Elektriker tjänar en genomsnittlig lön på cirka 26 000 kronor i månaden. Lönen varierar beroende på kommun, yrke och erfarenhet.

Go up