Hur mycket tjänar en mäklare?

En mäklares inkomst kan variera mycket beroende på vilken typ av mäklare man är, och vilken typ av fastighet man säljer. En mäklare som säljer lägenheter kan tjäna upp till 20% av köpeskillingen, medan en mäklare som säljer villor kan tjäna upp till 5% av köpeskillingen. En mäklare som säljer bostadsrätter kan tjäna mellan 2% och 5% av köpeskillingen.

Table
  1. Har man fast lön som mäklare?
  2. Hur mycket tjänar en nyexaminerad mäklare?
  3. Hur många slutar som mäklare?
    1. År fastighetsmäklare ett bra jobb?

Har man fast lön som mäklare?

Mäklare har generellt en fast lön, men detta beror på vilken typ av mäklare man är. Vanliga fasta löner för mäklare är mellan 25 000 och 100 000 kronor per månad, men det finns också mäklare som tjänar mer än detta. Det beror på olika faktorer som typ av mäklare, erfarenhet, kundgrupp och om man är anställd eller frilansare.

Hur mycket tjänar en nyexaminerad mäklare?

Mäklare tjänar i genomsnitt cirka 120 000 kronor per år, enligt en undersökning från branschorganisationen Mäklarsamfundet. Det innebär att en nyexaminerad mäklare tjänar cirka 10 000 kronor i månaden vid ett heltidsjobb. Det kan dock variera beroende på vilken region man jobbar i, och vilken typ av mäklaryrke man har.

Hur många slutar som mäklare?

Mäklare är en yrkesgrupp som ofta anses ha ett gott rykte. Trots det finns det en hel del mäklare som slutar sin karriär inom branschen. Hur många av dessa som slutar som mäklare är dock svårt att säga. Enligt Svenska Mäklarförbundet var det under 2016 cirka 2 000 personer som slutade som mäklare. Av dessa var det dock bara cirka 15 procent som hade varit verksamma som mäklare i mer än tio år. Detta visar att det inte är ovanligt för mäklare att slutar sin karriär inom branschen.

LÄS  Hur snabbt snurrar jorden?

År fastighetsmäklare ett bra jobb?

Ja, år fastighetsmäklare är ett bra jobb. Mäklarens uppgift är att sälja och köpa fastigheter. Det är ett ansvarsfullt och utmanande jobb som ger mycket frihet. Mäklaren arbetar ofta ensam och har därför mycket ansvar för sina beslut. Jobbet kräver också ett stort engagemang och en god förmåga att kommunicera. Mäklaren har ofta ett brett kontaktnät och får därför möjlighet att träffa många intressanta människor.

Mäklare tjänar i genomsnitt cirka 259 000 kronor per år enligt en studie från Sveriges mäklarbyråer. Den genomsnittliga lön en mäklare tjänar kan dock skilja sig kraftigt beroende på region, kommun och antal år i yrket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up