Vad är hemorrojder

Hemorrojder är en vanligt förekommande åkomma som orsakas av svullna blodkärl i ändtarmen. De flesta människor har hemorrojder, men det är inte alla som upplever symtom, och de som gör det kan ha allvarliga problem. Hemorrojder är vanligast hos personer över 40, men de kan också drabba ungdomar och barn.

De vanligaste symtomen på hemorrojder är smärta, klåda och blödning från ändtarmen. Blödningen kan vara ljusrosa eller mörkare röd, och det kan vara smärtsamt eller obehagligt. Det kan även bildas klumpar i ändtarmen som kan vara smärtsamma eller obehagliga.

Hemorrojder kan behandlas med olika sorters läkemedel, salvor eller kirurgiska ingrepp. De som lider av allvarliga hemorrojder kan också ha nytta av att följa en diet som är rik på fiber och dricka mycket vatten för att förebygga förstoppning och att ta det lugnt för att minska pressen på ändtarmen.

Om du misstänker att du har hemorrojder bör du rådfråga din läkare för råd och hjälp. Det är viktigt att få rätt behandling för att undvika komplikationer och återkommande problem.

Slutsatsen av artikeln är att hemorrojder är smärtsamma, ofta obehagliga, varierande storlek knutor som bildas på eller i analen som ett resultat av förhöjd tryck i det anala området. De kan orsakas av överbelastning från avföring, fysisk ansträngning eller andra orsaker, och kan behandlas med örtmedicin, salvor och ibland operationer. Det är viktigt att veta symtomen och att söka läkarvård om hemorrojder uppstår för att säkerställa att de behandlas på rätt sätt.

Vad är hemorrojder?

Go up