Hur gör man glass?

Att göra glass är enkelt. Först blandar du ingredienserna och sedan kokar du upp dem. Sedan häller du upp degen i en form och låter den stelna. Glassen kan sedan skäras i bitar.

Ingredienser:

2dl vispgrädde

2dl gräddfil

2dl socker

1tsk vaniljsocker

1/2dl kakao

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 5minuter. Häll sedan upp degen i en form. Låt stelna. Glassen kan sedan skäras i bitar.

Table
  1. Hur man tillverkar glass?
  2. Vad är glass gjord av?
  3. Varför blir glassen isig i glassmaskinen?
    1. Är det ägg i glass?

Hur man tillverkar glass?

Att tillverka glass är en konst som kräver en hel del kunskap och precision. Det finns många olika sorters glass, men grundproceduren är alltid densamma. Först måste man mixa glasmassan, som oftast består av sand, kalk och kvarts. Sedan får man hälla i smältglas och arbeta in det i glasmassan. När det är klart ska man forma det till en glasskiva och låta den stelna.

Vad är glass gjord av?

Glass är ett material som tillverkas av sand, kol och kalk. Blandningen hälls upp i en form och värmdes upp till en mycket hög temperatur, ungefär 1500 grader celsius. Då smälter materialet och blir till en massa som man kan forma till olika saker. När glassen sedan blir kall släpper man ifrån sig formen och glassen blir helt slät.

Varför blir glassen isig i glassmaskinen?

När man stoppar in en skiva av glass i glassmaskinen och trycker på start, börjar maskinen värma upp glassen. När glassen värms upp, börjar vattenångan avdunsta från den. Ångan innehåller vatten som har kokat vid hög temperatur. När ångan avdunstar, svalnar glassen. När glassen blir kallare, börjar isen att bildas. Isen bildas på ytan av glassen och vid inre kanterna. När isen växer, täcker den upp till hälften av glassens yta. Isen fortsätter att växa tills hela ytan är täckt.

LÄS  Hur mycket koffein är det i en kopp kaffe?

Är det ägg i glass?

Glass är en populär glassyta som består av en blandning av ägg och socker. De flesta glassar innehåller ägg, men det finns också en del utan. Ägg är viktiga för glassens konsistens och smak. De ger glassen en mjuk och len konsistens samt ett rikt smak. De flesta glassar innehåller cirka två ägg per liter, men det finns också en del som innehåller färre ägg.

Genom att använda sig av ägg, socker och vispgrädde kan man enkelt göra glass hemma.

Go up