Hur många matcher spelas i shl?

SHL är den högsta ishockeynivån i Sverige och består av 14 lag. Varje lag spelar 50 matcher under en säsong, vilket innebär att SHL spelar totalt 700 matcher under en säsong.

Table
  1. Hur många omgångar i SHL 2022?
  2. Hur många matcher spelas i SHL slutspel?
  3. Hur fungerar slutspel i SHL?
    1. När avgörs SHL 2022?

Hur många omgångar i SHL 2022?

I SHL 2022 spelar alla lag 26 omgångar. Omgångarna spelas under september-maj. Varje lag möter alla andra lag två gånger hemma och borta.

Hur många matcher spelas i SHL slutspel?

I SHL slutspel spelas totalt sju matcher. Första och andra matchen spelas på lördag och söndag, tredje och fjärde matchen spelas på tisdag och onsdag, femte och sjätte matchen spelas på torsdag och fredag och sjuende och slutmatchen spelas på söndag.

Hur fungerar slutspel i SHL?

I SHL (Svenska hockeyligan) spelar 12 lag. De 10 bästa lagen efter årets allsvenska spel går till slutspel, där de delas in i två grupper om sex lag vardera. Grupperna spelar en serie åtta matcher var, och de fyra bästa lagen i varje grupp går vidare till semifinal. Semifinalerna spelas som best of five, och finalen best of seven.

När avgörs SHL 2022?

I slutet av 2021 avgörs vilka lag som kommer att spela i SHL 2022. De lag som slutar på de fyra platserna nedan kommer att spela i SHL 2022:

1. Frölunda Indians
2. Skellefteå AIK
3. Brynäs IF
4. Växjö Lakers

I SHL spelas vanligtvis 52 matcher per säsong, men det kan variera beroende på om laget är kvalificerat för slutspel eller inte.

Go up