Hur mycket tjänar en lastbilschaufför?

En lastbilschaufför tjänar mellan 20 000 och 30 000 kronor i månaden, enligt siffror från arbetsgivarorganisationen Almega. Det innebär att en lastbilschaufför tjänar mellan 240 000 och 360 000 kronor per år.

Table
  1. Hur mycket tjänar män som lastbilschaufför 2022?
  2. Vad är ingångslönen för en lastbilschaufför?
  3. Vad tjänar en lastbilschaufför på postnord?
    1. Vad är lönen för en långtradarchaufför?

Hur mycket tjänar män som lastbilschaufför 2022?

I en studie från Tidningen Transportarbetaren beräknas män som lastbilschaufför tjäna cirka 304 000 kronor per år 2022. Detta är enligt studien en betydande löneökning jämfört med dagens lön på cirka 245 000 kronor.

Vad är ingångslönen för en lastbilschaufför?

En lastbilschaufför kan få en ingångslön mellan 25 000-30 000 kronor per månad, beroende på erfarenhet och kompetens. För en nyutexaminerad lastbilschaufför ligger lönen på ungefär 25 000 kronor per månad, medan en erfaren lastbilschaufför kan få upp till 30 000 kronor per månad.

Vad tjänar en lastbilschaufför på postnord?

Lastbilschaufförer på Postnord tjänar cirka 22 000 kronor i månaden, enligt en undersökning som arbetsgivaren gjort. Det är cirka 2 500 kronor mer än vad en vanlig svensk arbetare tjänar.

Postnord har drygt 2 000 lastbilschaufförer i Sverige. De flesta av dem är anställda på heltid och tjänar en månadslön på cirka 22 000 kronor. Det innebär att de tjänar cirka 2 500 kronor mer än vad en vanlig svensk arbetare tjänar.

Lastbilschaufförerna på Postnord har en lön som ligger i toppen när det gäller löner för transportyrken. Chaufförerna på Scania och Volvo tjänar i genomsnitt cirka 20 000 kronor i månaden. Det innebär att Postnords chaufförer tjänar ungefär 2 000 kronor mer än vad de gör.

LÄS  Hur firas påsk?

Varför tjänar lastbilschaufförerna på Postnord mer än andra chaufförer?

Postnord har en lönestruktur som ligger högre än genomsnittet för löner inom transportyrken. Dessutom har Postnord högre löner än Scania och Volvo, som är två av Sveriges största lastbilsföretag.

Postnord har valt att ha en hög lönestruktur för att behålla och rekrytera de bästa chaufförerna. Lönerna är också anpassade efter den svenska konkurrensen, då det är svårt att hitta bra chaufförer som är villiga att arbeta för låga löner.

Är det bra eller dåligt att lastbilschaufförerna tjänar mer än andra chaufförer?

Det är bra för Postnord att ha en hög lönestruktur för sina chaufförer. Det gör att de har möjlighet att rekrytera och behålla de bästa chaufförerna. Det är också bra för chaufförerna, som får en bra lön för att arbeta hårt.

Det kan dock vara dåligt för chaufförerna att de tjänar mer än andra chaufförer. Det kan leda till att chaufförerna inte får några andra jobb som kan ge dem en lön som ligger i närheten av deras nuvarande lön.

Vad är lönen för en långtradarchaufför?

En långtradarchaufför tjänar cirka 25 000 kronor i månaden. Detta är en relativt hög lön för en chaufför. Lönen kan dock variera beroende på vem man arbetar för, vilken typ av fordon man kör och var man befinner sig i landet.

I artikeln redovisas statistik över hur mycket en lastbilschaufför tjänar i Sverige. Den genomsnittliga månadsinkomsten för en lastbilschaufför är 27 998 kronor.

Go up