Hur mycket tjänar en psykolog?

Psykologer tjänar i snitt cirka 105 000 kronor per år. Det är dock stor skillnad mellan olika yrkesgrupper inom psykologi, och psykologer med lång erfarenhet kan tjäna upp till cirka 240 000 kronor per år.

Table
  1. Vilka psykologer tjänar mest?
  2. Hur mycket tjänar en psykolog 2022?
  3. Hur svårt är det att bli psykolog?
    1. Hur mycket tjänar en specialist psykolog?

Vilka psykologer tjänar mest?

Psykologer tjänar vanligtvis mellan 50.000 och 70.000 kronor i månaden, enligt Sveriges Psykologförbund. Men vissa psykologer tjänar mer än andra.

Några av de psykologer som tjänar mest på sin kunskap är de som arbetar inom privat praktik. De tjänar i snitt cirka 100.000 kronor i månaden, enligt en undersökning som gjorts av tidningen Privata Affärer.

Även inom det offentliga finns det psykologer som tjänar bra. De som arbetar på sjukhus eller inom psykiatrin kan tjäna upp till 80.000 kronor i månaden.

Men vad är det som gör att psykologer tjänar så mycket?

Enligt Sveriges Psykologförbund kan det bero på att psykologer är eftertraktade och har en bred kompetens. De kan bland annat hjälpa människor med problem som stress, ångest och depression.

Vad psykologer än gör så är de välbetalda och eftertraktade yrkesgrupper.

Hur mycket tjänar en psykolog 2022?

En psykolog tjänar cirka $75 000 per år i genomsnitt 2022, enligt en undersökning av Bureau of Labor Statistics. Psykologer med erfarenhet och högre utbildning kan tjäna upp till $96 000 per år, medan de som har en grundläggande examen kan tjäna upp till $59 000.

Hur svårt är det att bli psykolog?

Svårt är det inte att bli psykolog. Psykologer är viktiga i samhället och det finns många olika jobb inom psykologin. Det som krävs är en högskoleutbildning, vilket idag är en treårig högskoleutbildning. Det finns också möjlighet att studera vid universitet och högskolor utomlands. Psykologprogrammet är ett av de vanligaste programmen vid svenska universitet.

LÄS  Hur många dahlior per knöl?

Hur mycket tjänar en specialist psykolog?

En specialistpsykolog tjänar cirka 30 000 kronor i månaden, enligt en undersökning från Arbetsgivarverket. Det innebär att en psykolog som har fem års erfarenhet tjänar cirka 240 000 kronor per år.

Att bli psykolog kräver mycket utbildning och erfarenhet. Psykologer tjänar vanligtvis mellan 50 000 och 80 000 kronor per år.

Go up